De fem mest Instagramvänliga frukostställena i Paris

Radisson Blu Paris breakfast by On the table Paris

Om bara tanken på Paris framkallar bilder av gyllene croissanter, väldoftande kaffe och trendiga caféer så är det här stället för dig. Paris är inte bara en stad att kryssa för på en lista, det är en livsstil att uppleva – även om det bara är för en vecka eller två. Och upplevelsen handlar lika mycket om att utforska mat som att utforska ikoniska sevärdheter. För det är ju så – när man besöker Paris vill man uppleva det som en riktig parisare. Och du vill även fånga de där ögonblicken. För om du inte kan visa världen hur det är att leva som en parisare så går du miste om hälften av det roliga, inte sant? Kolla in de här Instagramvänliga frukostställena och försäkra dig om en underbar petit déjeuner i Ljusets stad.

Alla älskar Big Mamma

Det kanske verkar motsägelsefullt att starta listan med en restaurang som låter så italiensk. Men lita på oss, om du inte har varit på en av Big Mamma-restaurangerna så har du missat en av de lokala favoriterna.  Big Mamma-koncernen startades av två fransmän som älskar italiensk mat. De öppnade sin första restaurang – Mamma Gorda – i södra Frankrike och tog sig snabbt in på den parisiska restaurangscenen. Koncernen driver nu sex restauranger i Paris, var och en med sin egen stil men alla med färska kvalitetsprodukter på menyn. Besök Biglove för en 100 % glutenfri frukost eller brunch med italienska inslag, och kaffe hela dagen.

Big love restaurant Paris

@_douceheure

Frukost i badet

Nej, det är ingen felskrivning. Se längre ner om du letar efter frukost på sängen. På Le Pavillon des Canaux serverar de frukost i badet, och på det mest underbara sätt du kan tänka dig.  Det anses milt talat vara "atypique" då det känns som om du har bjudits hem till en rik konstnär. Du kan äta i ett sovrum eller ett badrum ... Konceptet är unikt men ännu viktigare är att maten är ljuvlig och allt är hemlagat. Det faktum att det ligger vid vattnet är dessutom särskilt trevligt under sommarmånaderna när det pågår många spännande aktiviteter i området.

Pavillon des Canaux restaurant Paris

@punsch

Psst! Dela dina foton av Paris på Instagram med hashtaggen #RadissonBlu och ta chansen att  vinna en kupong värd 100 euro!

Kvalitären Judy

Om du är på jakt efter något hälsosamt och växtbaserat så är Judy, cantine qualitarienne stället för dig. Tänk açai-skålar, glutenfri morotskaka, chiapudding, färskpressade juicer etc. Inredningen är också ljuvlig med sina lugnande trä-, marmor- och vidjetoner, trevliga tavlor och gröna växter.

Judy restaurant in Paris by On the Table

@quellaclaudia

République of Coffee

Namnet säger allt. Om du är kaffefantast så kommer du att älska  République of Coffee  – och kanske till och med bli överraskad. Caféet erbjuder mexikansk mat och kaffe av bästa kvalitet. Frukostalternativen är inte bara unika, men även extremt fotogeniska. Ägaren är mycket medveten om att ett nytt cafés framgång eller restaurang till stor del beror på personliga rekommendationer och han lade därför ner stor möda på att göra sina rätter Instagramvänliga. Så Instagrammare är mer än välkomna här!

Även terrassen är värd att nämnas (inglasad under vintermånaderna). Det är en fantastik plats om du vill fly undan folkmassorna men ändå fortsätta att spana på folk.

Republique of Coffee in Paris by On The Table

@quellaclaudia

Frukost på sängen med stadens bästa utsikt

Du har sprungit runt i Paris och försökt hinna med alla de bästa ställena. Men ibland behöver du inte ta dig långt för den ultimata frukostupplevelsen. Sov ut ordentligt och ät en äkta petit déjeuner, komplett med nybakade croissanter och pains au chocolate i din egen bekväma dubbelsäng, på  Radisson Blu Hotel Champs Elysées. Perfekt för lite sista-minuten-planering inför dagen.

Breakfast in bed at the Radisson Blu Paris by On the Table

@quellaclaudia

Och du gissade rätt. Återigen ligger det sanning i namnet: hotellet erbjuder fantastiska vyer över Triumfbågen. Tror du inte på fotot nedan? Ta en titt på liveutsikten från  hotellets webbkamera på taket!

Paris Blu View

Boka din vistelse på det centralt belägna Radisson Blu Hotel Champs Elysées, Paris för oförglömliga vyer och nära avstånd till  Paris mest Instagramvänliga platser. Letar du efter en plats att slappna av strax bortom jäkten i den franska huvudstaden? Det nyrenoverade Radisson Blu Hotel, Paris Boulogne erbjuder lantlig charm och goda kollektivtrafikförbindelser till stadens sevärdheter. Dess Michelin-listade restaurang serverar fransk mat på en terrass med utsikt över hotellets egen vingård. Mycket Instagramvänligt!

Berätta vad du tycker