De bästa golfbanorna i Nordvästra Skåne

bästa utgångsläget för en lyckad golfdag är i Helsingborg

Med 25 golfklubbar och mer än 500 hål att välja mellan, ger nordvästra Skåne en fantastisk möjlighet att uppleva några av de bästa golfbanorna i landet. Med möjligheten att spela golf året runt, är detta lilla område den näst tätaste golfregionen på jorden, endast toppad av Florida, USA. Svaret är givet - här ska jag spela!

Allt från de unika, till de traditionella och internationellt kända golfbanorna. Vår bit av golfhimlen bjuder in dig att följa i fotspåren på några av golfens storheter, så som Norman, Ballesteros eller våra egna Annika Sörenstam och Henrik Stenson. Oavsett om du gillar att spela utmed havet, i lummig skog eller i öppna parkområden kan vi rekommendera en golfupplevelse inom 30 minuter som tillfredsställer alla dina sinnen.

En av golfbanorna i Nordvästra Skåne

© Mickael Tannus

Här är våra favoriter bland golfbanorna i nordvästra Skåne:

Masters Course, Barsebäck

Barsebäck Golf & Country Club är Henrik Stensons hemmabana och har 45 hål. Det är Sveriges mest påkostade turneringsbana och The Masters Course är vår favorit. Den är en konstant bland ”Continental Europe Top 100”, Masters erbjuder en unik upplevelse genom sin blandning av skog, park och havsgolf i ett. En trång bana som bygger på precision och längdkontroll, det kräver en strategi om du vill spela bra. Greenerna är ofta bland de bästa i landet och är alltid trevliga att spela på. Det finns en hel del att tycka om på Masters Course, du kanske speciellt kommer att njuta av hål som den korta Par 3 på 7:de och det 17:e hålets skönhet. Men även om man inte är intresserad av att golfa så är utsikten här och från klubbhuset värt resan.

Tournament Course, Vasatorps Golfklubb

Tournament Course eller ”TC” som den kärleksfullt kallas, är en blandning av nyanlagde hål sammanflätade med några äldre. Banan öppnade 2008 som en av Europas nya guldkorn och är en rolig golfbana att spela. Designad med Links-karaktär kräver TC ett kreativt kortspel och är starkt påverkad av vinden. TC är känd för sitt svåra 13:e par 4 hål och vi gillar links känslan av hålen 4, 11, 12 och 16 som ger spelarna en mängd olika alternativ att spela. TC har 6 olika utslagsplatser att välja mellan, vilket gör att golfare av alla färdigheter och förmågor har chansen att spela. Tournament Course röstades fram som Sveriges bästa golfbana vid World Golf Awards.

En av golfbanorna i Helsingborg, Vasatorp GK

© Mickael Tannus

Gamla Banan, Båstad Golfklubb

Båstad ger liksom Barsebäck och Vasatorp besökarna ett underbart val av banor att spela. Båstad består av 2 banor (gamla och nya) och med så mycket historia hamnar Gamla Banan på vår topp 5. Gamla Banan går tillbaka till 1930 och är en mycket pittoresk parkbana. Trotts sina 6000m ger Gamla Banans böljande fairways och konturerade greens golfspelaren en rejäl utmaning. Val av klubba är kritiskt och det är ofta nödvändigt att ta en extra klubba för att se till att du når flaggan när du spelar upp för kullen. Kom ihåg detta när du spelar hål 11, en av de utmanande hålen på Gamla Banan med dess utbud av fantastiska bunkrar. Så glöm inte din Sandwedge och heller inte din kamera för den delen. Att spela signaturhålet #12 med den ikoniska väderkvarnen bakom green är värt ett foto för albumet.

Rya Golfklubb

Liksom Båstad är Rya Golfklubb en av Sveriges äldsta banor. Rya ger en traditionell havsupplevelse med en otrolig utsikt över Danmark. Den beskrivs som en kort men utmanande golfbana, Rya är starkt påverkad av vinden och testar ganska ofta den besökande golfaren. Nyckeln till att lyckas på Rya är att hålla sig rakt och ta dina chanser. Rya har ett modernt klubbhus och de har under senare år lagt till ett antal nya bunkrar för att göra det mer utmanande för den som slår långt. Vårt favorithål är #16, ett par 3 och om du vill uppleva något riktigt vackert så ska du tajma din runda lagom till solnedgången här. Att spela golf precis vid havet är alltid en upplevelse med ljudet av vågorna nära inpå och att spela Rya är precis så.

Helsingborgs Golfklubb, ibland kallad Viken

Helsingborgs Golfklubb- en sann svensk golfikon- är en 9 håls linksbana, som förblivit nästan oförändrad i över 90 år. Den är hemmaklubben för Helsingborgs Hickory Goffers och utan tvekan platsen att spela hickory golf på. Viken har kanske inte alla faciliteter eller banskick som andra golfbanor i området, men känn dig välkommen till det charmiga klubbhuset med fantastisk utsikt. En sommarrunda du länge kommer att minnas!

8 snabba om golf i Skåne:

  • Bästa utsikt: Viken
  • Bästa banskick: Masters
  • Bästa bunkrar: Båstad
  • Bästa greener: Masters
  • Bästa Lunch: Nelly’s Food ETC. på
  • Bästa boende: Radisson Blu Metropol Hotel i Helsingborg
  • Bästa träningsanläggning: Vasatorp
  • Närmast : Rya & Vasatorp
  • Andra bra banor: Torekov Golfbana & Classic Course på Vasatorps Golfklubb

Helsingborg är den perfekta utgångspunkten när du ska golfa i Skåne. Unna dig en riktig golfupplevelse med härlig golf, underbar natur och en god natts sömn i ett av våra vackra väldesignade hotellrum på Radisson Blu Metropol Hotel.

Klicka här för att boka din nästa golfupplevelse!

Berätta vad du tycker