De åtta bästa fotoplatserna i Chicago

View of Chicago from Willis Tower by Sébastien Nagy

För de flesta moderna resenärer är det lika viktigt att fånga ögonblicket som att uppleva det.  Därför vill vi visa dig de bästa platserna att fotografera en stad som är känd för sina vackra vyer och arkitektoniska underverk. Men det finns väl ingen som känner till dem bättre än en expertfotograf? Fortsätt läsa om de bästa fotoplatserna i den blåsiga staden enligt stadsfotografen  Sébastien Nagy.

Vackra foton nedan ↓

1. The Bean

Du kan inte ju resa till Chicago utan att fota en av stadens mest fotograferade sevärdheter, eller hur?  Cloud Gate, även kallad "bönan", är en urban skulptur som skapades under en designtävling. TIPS: Bo på  Radisson Blu Aqua Hotel Chicago, bara 200 meter därifrån, för en chans att fånga de unika reflexioner som uppstår vid gryningen. En välförtjänt selfie är dessutom ett måste på den här Instagramvänliga platsen!

The bean Chicago by Sébastien Nagy

2. Chicago Theatre

Teater är viktigt i Chicago. Det är faktiskt en av de saker som staden är mest känd för (tillsammans med blues och imponerande arkitektur).  Med över 200 teatrar hyser staden ett rikt och varierat scenkonstkollektiv.  Chicago Theatre, vars ursprungliga namn är  Balaban och Katz Chicago Theatre, är stadens inofficiella symbol. Tack vare sin utmärkande entré syns den ofta i filmer, tv-serier, konstverk och foton. Du hittar den på North State Street i Chicagos Loop-område. Besök teatern på kvällen precis som Sébastien Nagy, och fånga den pulserande atmosfären.

Chicago Theater by Sébastien Nagy

3. Inifrån Radisson Blu Aqua Hotel

Utsikten från den 16:e våningen på Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago är inget annat än sensationell. Boka en vistelse med Blu så får du en enastående utsikt över den blåsiga stadens centrum. Det här vackra fotot togs mellan två regnstormar. Snacka om att det kommer solsken efter regn!

View from Radisson Blu Aqua Hotel Chicago

4. The Flamingo

The Flamingo byggdes 1974 och är en 16 meter hög abstrakt skulptur som står på Chicagos Federal Plaza. Det är ett riktigt guldkorn för arkitektur- och desin entusiaster som vår expertfotograf Nagy. Skulpturens omgivning, som omges av svarta skyskrapor, ger unika kompositionsmöjligheter. Var äventyrlig och testa olika vinklar.

The Flamingo Chicago by Sébastien Nagy

5. 360 Chicago Observation Deck

Det här är en av stadens mest ikoniska attraktioner och den ligger 310 meter ovanför den berömda Magnificent Mile i den ikoniska John Hancock-byggnaden. Den erbjuder – du gissade helt rätt! – en 360-graders utsikt över staden. Det är hit du ska ta dig om du är intresserad av  flygfotografi. Här hittar du även TILT, Chicagos högsta åkattraktion: en glasomsluten rörlig plattform som "lutar ut" dig över Michigan Avenue från 94:e våningen.  Höjdrädd? Vi har varnat dig!

Psst! Se till att du får en glimt av Lake Michigan när du är där uppe!

Chicago seen from 360 experience by Sébastien Nagy

6. Willis Tower

Nämnde vi att Chicago har några riktigt imponerande skyskrapor? Om du är modig nog kan du njuta av ytterligare ett fågelperspektiv av staden. Om 310 meter inte var högt nog, vad säger du om 500? I många år var Wilis Tower USA:s högsta byggnad, tills den konkurrerades ut av andra megakonstruktioner. Gå allra längst upp om du vill ta ett panoramafoto som det här. Och om du verkligen vill kan du ta steget ut på The Ledge, en glasbalkong som sticker ut 1,3 meter från 103:e våningen!

Willis tower by Sébastien Nagy

7. Chicago River

När du sett Chicago ovanifrån är det dags att se staden från markplan. Chicago River flyter genom stadskärnan och är över 251 kilometer lång, så den bjuder fotografer och arkitekturentusiaster på oändliga fotomöjligheter. Chicago Riverwalk, ett område för fotgängare som ligger på flodens södra sida, är en av stadens mest intressanta platser att fotografera. Köp en varmkorv och ta en stillsam promenad medan du är där.

Chicago river by Sébastien Nagy

8. Från markplan vid  Radisson Blu Aqua Hotel

The Aqua Hotel har designats av Jeanne Gang från Studio Gang Architects, och det är också väl värt att fota.  Den skimrande blå skyskrapan med sin unika vågliknande fasad lockar till sig både turister och fotografer. Balkongernas böljande form sägs ha inspirerats av de Stora sjöarna. Och stadens närhet till Lake Michigan har även inspirerat dess namn. Radisson Blu Aqua hotel är det första Blu-hotellet i USA, och det erbjuder en innovativ ny standard för boende i lyxklassen i Chicago. Det har även tilldelats den åtråvärda utmärkelsen Trip Advisor Certificate of Excellence. Du kommer att uppskatta förstklassig service och ett lyxuöst rum att koppla av i efter en äventyrsfylld dag!

Gör Radisson Blu Aqua Hotel till din bas när du utforskar Chicagos bästa fotoställen!

Berätta vad du tycker