Därför visar vi vägen

På Radisson Blu känner vi en stolthet över att kunna erbjuda våra gäster någonting lite annorlunda, oavsett om det handlar om våra hotells unika arkitektur eller vår superlativpräglade servicenivå. Som en av världens bästa hotellkedjor är vi rekordinnehavare och först i branschen på flera områden – från att vara den första hotellkoncernen att erbjuda kostnadsfritt bredband till att i Frankfurt öppna det enda runda hotellet i Europa. Här är några andra exempel.

 

Först med att ansluta våra gäster
Redan 2005 lanserade vi en ny tjänst som vi kallade E@asyConnect och som var utformad för att bättre tillgodose behoven hos den globala affärsresenären. Med en snabbt växande tillgång till hotspots, bärbara datorer och portabla enheter fångade vi möjligheten att tillhandahålla kostnadsfri, enkel och bekväm internetuppkoppling som standard till alla vår gäster. Även om vi tar det för givet i dag så var Radisson Blu först med att erbjuda kostnadsfritt bredband i alla våra hotell i Europa, Mellanöstern och Afrika medan många av våra konkurrenter tog upp till 25 dollar per dag för internetuppkoppling.

 

Berlins vatten
I lobbyn till Radisson Blu Hotel i Berlin hittar man AquaDom, världens största cylindriska akvarium. Akvariet är 25 meter högt och håller miljontals liter havsvatten där fler än 1 500 tropiska fiskar av 50 olika arter simmar, däribland tryckarfisk, läppfisk och napoleonfisk. Gäster och besökare kan åka genom akvariets mitt med en glashiss, och flera av rummen har utsikt över det fridfulla vattnet. Två heltidsdykare från det intilliggande Sea Life Centre underhåller akvariet och ser till att dess invånare är glada och vid god hälsa.

 

En rundtur i Frankfurt
Sida vid sida med skyskraporna som dominerar Frankfurts stadssilhuett ligger Radisson Blu Hotel, Europas enda runda hotell som är byggt helt i glas. Det femstjärniga hotellet är ritat av John Seiffert och är lika förtrollande som det är unikt, med ”flygande broar”, ett hängande vintorn och en välvd glasvägg som vetter ut mot trädgården. Genom fönstren som löper från golvet till taket i alla av de 428 rummen och sviterna kan gästerna ta del av panoramavyer som sträcker sig över staden ända bort till Taunusbergen. En verkligt enastående upplevelse.

 

Europas äldsta grand hotell
I en tid då varken Amerika eller Amazonas ännu hade upptäckts, och Peterskyrkan i Rom ännu inte hade uppförts, slog ett badhus med namnet Schwarzer Bock upp portarna i den lilla kurorten Wiesbaden i sydvästra Tyskland. Schwarzer Bock byggdes år 1486 och bedöms ofta vara Europas äldsta grand hotell, med prominenta besökare som Goethe och Dostojevskij i hotelliggaren. Än i dag kan besökare som bor på Radisson Blu Schwarzer Bock Hotel ta del av den avkopplande spa-traditionen som har bevarats i hyllning till badhusets prestigefyllda arv.

 

Ett torn för änglar

I hjärtat av Zurich Airport's Radisson Blu Hotel väntar ett svindlande spektakel – en skyhög glasskulptur som sträcker sig 16 meter upp i luften. Som världens officiellt största vintorn innehåller detta byggnadsverk i laminerat glas och stål upp till 4 000 internationella årgångsviner under optimala temperaturreglerade förhållanden. Som en extra teatralisk touch glider ”Vinänglar” upp och ner på vajrar för att hämta dina beställningar och utför akrobatiska konststycken på vägen.

 

Koppla av till max på den dalmatiska kusten
I en idyllisk kustmiljö, inbäddat bland klippiga berg och Adriatiska havets kristallklara azurblå vatten hittar du Radisson Blu Resort & spa Dubrovnik Sun Gardens. Vår prisbelönta spa-anläggning är den största av sitt slag på den dalmatiska kusten och det perfekta resmålet om du vill koppla av, ladda batterierna och må allmänt bra. Utöver en diger lista med olika spa-behandlingar erbjuder anläggningen traditionell kolbastu, saltbastu, turkiskt bad, en ångbastu med aromterapi och ett Thalassoterapibad med 252 uppiggande strålar. Ren njutning.

Kommentering är avstängd.