Bryssel genom den urbana fotografen Sébastien Nagys ögon

Basilique de Koekelberg from drone

En av Europas mest ikonika städer i djärva, urbana och fascinerande foton där fina linjer går ihop med geometriska mönster för att skapa vackra moderna kompositioner. Vill du se? Läs vidare för att se hur den urbana fotografen Sébastien Nagy fångar den belgiska huvudstaden.

Bryssel, Europas mest Instagramvänliga stad?

När man besöker Bryssel för första gången är det utan tvekan en wow-upplevelse. Med sitt kungliga palatset, vad som sägs vara Europas vackraste torg och sin enastående arkitektur har Bryssel mycket att bjuda på för de som vill lägga upp vackra foton på Instagram.  Bara en liten glimt av Sébastien Nagys arbete kommer få dig att vilja boka nästa flyg till Bryssel! Så vi bad Sébastien att ta med oss på en rundtur i hans favoritstad genom hans vackraste foton.

Quartier Bruxelles Nord Brussels

Fångar Europas hjärta från ett helt nytt perspektiv

Som en sann Bruxellois kan Sébastien Bryssel på sina fem fingrar. Men det är bara de två senaste åren som han verkligen börjat utforska staden genom sin kameralins. Nagy säger att han upptäckte sin passion för fotografi på en resa till Schweiz. Därefter började han så smått att ta bilder av sin egen stad. Det var då han började utveckla sin urbana stil på allvar och han började ta bilder av staden från höga platser.

Ta en titt på fotona nedan så märker du fotografens starka intresse för rena linjer och symmetri. Har du någonsin sett Koekelbergbasilikan? Besök den nästa gång du är i Bryssel (men vi kan inte garantera att du får se den från det här perspektivet!)

Basilique de Koekelberg Brussels aerial view

Flygfotografi: se vad andra inte kan se

Det enda sättet att ta några av de här fotona är med hjälp av en drönare eller genom att klättra upp i skyskrapor. Sébastien är som tur är inte rädd för höjder! När han får tillfälle, vilket inte händer särskilt ofta, samlar han mer mod än de flesta har och tar sig högt, högt upp för att ta svindlande bilder av staden. Den här vyn är helt enkelt hisnande!

Altitude 100 Forest Brussels

Konsten med att fullända resefotografi

Reser man för att ta de bästa fotona? Eller tar man foton för att resa? Hur man än ser på det så går Nagys passion för fotografi och hans resande hand i hand. Efter att ha gjort flera resor för att fota de mest pittoreska stadsmiljöerna, har Nagy fulländat sin process för att göra mesta möjliga av sin tid på platsen. Före varje resa kammar han nätet (Instagram, Google Earth, recensioner etc.) för att hitta det bästa platserna och planerar sedan sitt schema för varje dag. Men han erkänner att ibland är det bästa sättet att upptäcka en stads gömda juveler att helt enkelt vandra runt och ta till sig det oväntade.

Bo i stadscentrum med Radisson Blu Royal Hotel, Brussels där du har nära till stadens vackraste sevärdheter.  Ta en lugn promenad till Grand'Place och passera genom de imponerande Galeries Royales, eller ta en paus från kameran och se lite konst på Magritte Museum som ligger bara några minuter från hotellet.

Marolles Brussels

Bryssel som en öppen dörr till världen

Bryssel var den stad som satte igång det hela för Sébastien. Eftersom han fascineras av glittrande skyskrapor och imponerande byggnader har han därefter koncentrerat sig huvudsakligen på att fotografera världens största huvudstäder: Dubai, Hongkong, Singapore ... Håll ögonen öppna för att ta reda på vilken metropol han utforskar nästa gång!

Har du själv vackra foton? Dela dem med oss genom att använda hashtaggen #RadissonBlu!

Berätta vad du tycker