Best in Travel och Best in Design

Nyligen publicerade Lonely Planet sina "Best in Travel"-listor för 2016.

Det finns många helt fantastiska resmål med på listorna. Det kan vi inte neka till, och några av dem finns även med bland våra toppresmål under 2016 för dem som inte kan få nog av fantastisk design. Rulla ner för att se vilka resmål du bör besöka för att tillfredställa din förkärlek för intressant design.

Polen

Du kanske inte ser Polen som en "hotspot" för lovande designers, men du kunde inte ha mer fel. Från Gdansk till Krakow svämmar Polen över med underbart talangfyllda designers. Vår topplista: Warszawa-baserade Studio Rygalik (fokuserar på möbler, produkter och utrymmen) och Puff-Buff Designs (belysningsstudio), Razy2 (spännande objekt-studio) strax utanför Gdansk och Tabanda, som designar minimalistmöbler. Imponerad? Låt dig inspireras av ännu fler toppresmål i Polen här.

Australien

Australien är känt för spektakulär modedesign och arkitektur (glöm inte Sydney Opera House!) Kanske är det allt det starka solskenet, men något med landet där nere inspirerar många designers. Kolla in Greg Natales studio strax utanför Sydney, eller om mode är mer din grej kanske Dion Lees experimentella och moderna designs skulle passa väl in i din garderob.

USA

Vem tänker väl inte på New York när ordet "design" nämns? Det finns emellertid många städer i USA som är fyllda av lovande designers på väg upp. Minneapolis stoltserar med modedesignern Joynoelle, vars boutique är fylld av romantiska och drömlika plagg för dem som vill skapa sin egen sagovärld. Eller ta en tur till den "blåsiga staden" Chicago och ta en titt på Michael Abrams inredningar för vacker inspiration.

Lettland

Lettland, som ligger vackert vid Östersjöns strand, förbises ofta som resmål. Men om du gillar design är huvudstaden Riga definitivt värd ett besök. Om du är förtjust i jugend så kommer du att älska Art Nouveau Shop i Riga. Den är fylld med jugendsmycken och -konst och nästan allt annat du kan tänka dig. För inredningsföremål svämmar Peteris Ozolinsh Design House över med inspiration från den klassisk designen.

Botswana

Afrika är fyllt med fascinerande natur och spännande kultur, så det är inte konstigt att designers ofta hämtar inspiration från den här kontinenten. Black Trash är baserade i Botswana och skapar trendiga kläder som skulle göra sig bra på en modevisning i Paris. Sasa Interiors använder rena, eleganta linjer för att skapa välkomnande och hemtrevliga utrymmen.

Vad tycker du om råden från Best in Travel och Best in Design? Har vi missat några fantastiska platser, särskilt för designers? Prata med oss på Twitter med hashtaggen #RadissonBlu.

Berätta vad du tycker