4 kulturevenemang att boka i förväg

Kulturupplevelser som opera och musikaler är inte bara för intellektuella. Att se en liveföreställning kan vara spännande och mäktigt eftersom det kombinerar dramatiskt berättande, musik och scenkonst i ett. Läs vidare för att ta reda på vilka kulturupplevelser i hela världen du bör boka i förväg, och vilka scener som är värda att uppleva minst en gång i livet.

Magi

Kärlekshistorier med dramatiska vändningar, framförda av graciösa dansare – vi pratar förstås om balett. En av världens främsta och äldsta scener är utan tvekan Bolsjojteatern i Moskva, känd för storslagna klassiska föreställningar som Törnrosa och Svansjön. Den ligger på praktiskt avstånd från Radisson Blu Olympiyskiy Hotel, Moscow, som erbjuder panoramavyer från rymliga rum och sviter. Paris Opera Ballet på Palais Garnier har också alstrat dansare i världsklass som visar upp sina talanger i klassiska baletter som Giselle och Raymonda. Tips: Bo på vårt eleganta hotell Champs-Élysées och ta dig till din sittplats på bara tio minuter!

Känsla

Den mänskliga röstens magnifika omfång gör opera till en av de mest känslosamma kulturupplevelserna. Den bästa platsen att uppleva det på är Wienoperan med dess fantastiska renässansarkitektur. Biljetterna går åt snabbt, särskilt när det gäller stora föreställningar, så bestäm dig fort och kom tidigt för att njuta av de häpnadsväckande interiörerna. Lätt som en plätt – ditt hotell i Wien ligger bara tio minuter bort!

I Oslos futuristiska operahus finns de bästa platserna oväntat nog ovanpå marmortaket. Trots det vill du nog helst sitta inomhus under Pjotr Tjajkovskijs Nötknäpparen i november och december. Därefter kan du gå tillbaka till ditt eleganta hotell i Oslo, vars bar har designats av samma ryktbara designbyrå som operan själv!

Dramatik

Om du älskar teater ska du definitivt passa på att se en show i Londons livfulla teaterdistrikt West End, där några av världens bästa musikaler framförs. Den mest berömda och glittrande gatan är Shaftesbury Avenue med sina sex teatrar. Dessutom har The Lion King på Lyceum Theatre och Fiddler on the Roof på Playhouse Theatre regelbundna föreställningar på promenadavstånd från Radisson Blu Edwardian, Berkshire Hotel och Radisson Blu Edwardian, Bloomsbury Street Hotel. Och detta är bara två av de tio hotell i London du kan välja bland!

Om du reser till Tyskland får du inte missa den musikaliska metropolen Hamburg med sin charmiga hamnteater.

Energi

Har du någonsin sett en äkta Broadway-show? Upplev en kväll på Broadway i Minneapolis, som har etablerat sig själv som en framstående showstad med flera vackra, historiska teatrar som framför magiska föreställningar. Tre av de mest populära teatrarna – Orpheum, State och Pantages – ligger bara en kort promenad från Radisson Blu Minneapolis Downtown i teaterdistriktet på Hennepin Avenue. Berömda Guthrie Theater och stora arenor som Target Center och US Bank Stadium ligger också i närheten.

Vilket evenemang inspirerar dig mest? Boka en vistelse på Radisson Blu och dela dina bästa stunder med oss genom #RadissonBlu!

Berätta vad du tycker