Världens 5 bästa destinationer för en dykupplevelse

Det råder ingen tvekan om att äventyrsresor är en av årets främsta restrender som erbjuder helt nya sätt att uppleva ett resmål på. Allt fler resenärer byter ut den klassiska semestern mot spännande upplevelser och aktiviteter som vrakdykning och fiskspaning. Doppa tårna i de okända djupen och upptäck fantastiska dykdestinationer som förhöjer din nästa semester i Mellanöstern och Afrika.

Fujairah, Förenade Arabemiraten

Fujairah ger såväl erfarna som ovana dykare möjlighet att utforska en rad fantastiska dykplatser. Som det enda emiratet i Förenade Arabemiraten som gränsar till Omanviken erbjuder det många skatter under det kristallklara vattnet. Besök The Palms Dive Center för dyklektioner eller planera en resa till Musandam där grottor, korallrev och färgglada fiskar väntar på dig. Med en 500 meter lång privat strand och ett dykcenter på plats är Radisson Blu Resort, Fujairah det perfekta boendet för resenärer som vill njuta av livet både i vatten och på land!

El Quseir, Egypten

På Egyptens östkust ligger den fridfulla semesterorten El Quseir, som är en av de bästa platserna att utforska Röda havet på. Dyk- och snorkelcentret som är en del av Radisson Blu Resort, El Quseir guidar såväl nybörjare som avancerade dykare till korallrevet vid hotellets privata strand. Om du vill ha en ännu mer minnesvärd upplevelse kan du prova nattsnorkling och beundra nattfiskarna och revets färger med hjälp av en undervattenslampa.

Jeddah, Saudiarabien

Saudiarabien förblir ett relativt outforskat dykområde vid Röda havet, trots att det antagligen finns fler rev i Saudiarabien än i resten av Röda havet tillsammans! Bege dig till Desert Sea Divers, med över 60 dykplatser utspridda längs Jeddahs glittrande kust. Njut av upp till 30 meters sikt med skeppsvrak, korallträdgårdar, undervattenskanjoner och en mängd olika fiskar. Radisson Blu Hotel, Jeddah är inte bara en elegant utgångspunkt, utan hyser även ett av stadens bästa span, komplett med pool, ångbad, bastu och exklusiva massagetjänster.

Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden är en drömdestination för dykentusiaster och bjuder på spännande vrakdykning, grottdykning och kuperade rev att utforska. Trots det kan höga tidvattenvågor och starka strömmar göra det till en utmanande upplevelse. Lyckligtvis finns en mängd dykföretag att välja bland som kan guida dig genom dykningen och det marina livet. Kombinera dykningen med en vistelse på Radisson Blu Hotel Waterfront, Cape Town, som har en privat småbåtshamn och kostnadsfri transport till Victoria & Alfred Waterfront.

Post Lafayette, Mauritius

Mauritius har en stor mängd friluftsaktiviteter att erbjuda utöver sitt härliga tropiska klimat. Njut av att dyka i Indiska oceanens varma vatten, med havstemperaturer på 22–27 °C, och välj bland flera dykpaket, kurser och guidade utflykter. Erfarna dykare kan förgylla sin resa med vrakdykning eller grottdykning. Radisson Blu Poste Lafayette Resort & Spa, Mauritius erbjuder inte bara direkt tillgång till en avskild strand, utan även vattensporter som kajakpaddling, pedalbåtar, snorkling och turer i båtar med glasbotten. Här får du aldrig slut på roliga aktiviteter!

Vilken dykdestination du än väljer får du inte glömma att dela dina äventyr med oss på Instagram genom #RadissonBlu!

Berätta vad du tycker