Baseball och blues: Chicago för alla årstider

Oavsett när dina resor tar dig till den blåsiga staden, kommer Chicago att vara fullt av liv och aktiviteter året runt. Under våren får staden baseballfeber och Lincoln Park står i blom. På sommaren står Lake Michigan i fokus med stränder, segling och fyrverkerier. Det är också tiden att åtnjuta många av Chicagos bästa festivaler. Under hösten och vintern flyttar lokalbefolkningen inomhus för att besöka toppflygmuseer och mysiga nattklubbar, eller pälsar på sig för att åka skridskor på utomhusbanor runtom i staden. Oavsett om du försöker bryta ”Billys förbannelse” på Wrigley Field, åker skridskor i Millennium Park eller besöker världens största kostnadsfria bluesfestival, kommer du att upptäcka att Chicago verkligen är en stad för alla årstider.

 

Vår

Inget vårbesök i Chicago är komplett utan en baseballmatch. Ikoniska Wrigley Field, med sin murgrönetäckta vägg och laget som är känt för sin förbannelse, är en nationell skatt. Att sjunga ”Take Me Out to the Ballgame” med Cubs-fansen som aldrig ger upp är en av de stora sportupplevelserna. Kan du inte få nog av USA:s favoritnöje? Bege dig till U.S. Cellular Field i South Side för att heja på White Sox, Chicagos andra MLB-lag.

Kanske är vårens förtrollning som starkast bland doften av fräsch lila salvia i Lurie Garden, undangömd i Millennium Park nära Jay Pritzker Pavilion. Paviljongen håller en mängd konserter och föreställningar, och är en pittoresk plats för en vårpicknick. I Lincoln Park finns det älskade Lincoln Park Zoo och parken är också en fantastisk familjevänlig plats att tillbringa eftermiddagen. Som en extra bonus är det fri entré till både parken och djurparken.

Om du vill röra på dig kan du hyra en cykel från cykelstationen vid Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago, och cykla längs den blåsiga strandkanten vid Lake Michigan. När du har fått upp aptiten kan du cykla tillbaka för en middag utomhus på den eleganta och moderna restaurangen Filini  där kökschefen Rick Starr serverar äkta italiensk mat.

 

Sommar

chicago, lake michigan, USA, panorama, summer, city

© iStock.com/rajkobrkic

På sommaren är Chicago fullt av parker i blom, stränder som lyses upp av fyrverkerier och pulserande festivaler i nästan varje kvarter. I juni kan kulturälskare kolla in både Chicago Blues Festival– världens största kostnadsfria bluesfestival – och Remix Chicago, ett eklektiskt evenemang där gatorna väcks till liv med återvunnen konst, hantverksöl och band med hög energi.

Den livliga remsan runt Navy Pier är en riktig sommarfavorit. Träffa barden vid Chicago Shakespeare Theater, titta på fyrverkerierna på onsdagar och lördagar, eller ta en kryssning som glider förbi några av Chicagos bländande byggnadsverk. För ett oförglömligt perspektiv av staden kan du åka det 60 meter höga pariserhjulet Centennial Wheel på Navy Pier för att få ett fågelperspektiv över stadens silhuett.

 

Höst

This is a photo of Chicago in autumn.

© iStock.com/mpaskvan

Med frisk luft och en varm palett av rost och maskros omsluter hösten Chicago som en skön ylletröja. Här är Chicago som vackrast i en miljö som inspirerat tusen romantiska indiefilmer. Och i likhet med många romanser är ett museum ett bra ställe att börja.

Familjer kommer att uppskatta det berömda Museum Campus där du hittar Shedd Aquarium, världens största inomhusakvarium, och Adler Planetarium där du kan gå i jakt efter den mystiska Planet 9. Om en resa bland stjärnorna inte är nog erbjuder hösten också en perfekt möjlighet att utforska nattlivet längs Magnificent Mile. I september och oktober kan du njuta av det vackra vädret medan du provsmakar cocktails på stadens flotta taksalonger. Senare under säsongen kan du fly kylan på en mysig irländsk pub eller en avslappnad sportbar.

 

Vinter

People having fun ice skating at ice rink in downtown Chicago. Beautiful snowstorm night and South Michigan Avenue lights.

© iStock.com/UWMadison

Vintern i Chicago är uppfriskande. Bara fem minuters promenad från Radisson Blu Aqua Hotel hittar du två utmärkta skridskoanläggningar: Maggie Daley Park Skating Ribbon slingrar sig 400 meter genom parkens böljande landskap, och den älskade rinken i Millennium Park ligger i skuggan av Chicagos berömda silhuett. I det mjuka ljuset under tidiga vinterkvällar är rinken en av de mest inbjudande platserna i den blåsiga staden.

Efter en dags skridskoåkning är det skönt att värma sig med en berömd tjockbottnad Chicago-pizza på Giordano’s. Eller bege dig till Radisson Blu för vårt moderna eftermiddagste framför den 15 meter långa öppna spisen, följt av ett dopp i hotellets bubbelpool. Avsluta kvällen med drinkar och sen jazz på historiska Green Mill, som en gång i tiden var Al Capones favorit.

Top image © iStock.com/Michael Heimlich

Berätta vad du tycker