Badande skönheter på Radisson Blu Palace Hotel, Noordwijk aan Zee

Åh, Holland – ett land med sol, sand och badande skönheter.

 

Ja, vi menar allvar.

 

Även om Noordwijk aan Zee började som en liten fiskeby 1200 förvandlades den pittoreska kustbyn till en sandfylld lekplats under sent 1800-tal för en elit som ville synas.  Nu undrar du kanske vad det här har att göra med Radisson Blu? Det råkar vara så att Radisson Blu Palace Hotel i Noordwijk aan Zee ligger på samma plats som en av dessa ursprungliga storslagna anläggningarna.

 

Följ med oss på en resa där vi utforskar det här eleganta Art Deco-inspirerade hotellet:

palace04

Det ursprungliga Old Palace Hotel byggdes 1912, under Art Deco-periodens storhetstid, och blev snabbt en av badortens kronjuveler. Tyvärr brann hotellet ner 1976 och det revs slutligen 1983.

large_177078[1]

Som tur var fick platsen och arkitekturen en fullständig "makeover" och 2001 gjorde Palace Hotell en praktfull comeback. Hotellet har utrustats med alla tänkbara moderna faciliteter, men detaljer från det förflutna finns kvar för de som vet var man ska titta. Art Deco-stilen är tydlig i lobbyns pelare och valv, och i det målade glaset i hallen.

Hal Jan van Raad zalen

 

Man skulle kunna säga att hotellet har kunglighet och elegans i märgen. När den nya designen för hotellet skapades ville man behålla det ursprungliga hotellets anknytning till den europeiska eliten. När du besöker hotellet upptäcker du att varje våning är noggrant inredd för att återspegla ett flertal av de europeiska dynastierna – rika orangea toner symboliserar det holländska kungahuset, gult har använts till spanska Bourbons ära, beige representerar den belgiska kungafamiljen Saxen-Coburg, rött står för det brittiska kungahuset Windsor medan de svala blå färgerna på hotellets översta våning för tankarna till de svenska Bernadotterna.

Palace Suite 14

Känn dig som Gatsby och avnjut en cocktail i Jazzy Paul’s Bar tillsammans med vänner, eller kom förbi Restaurant Chatillons bar och försök att hålla fötterna stilla efter första drinken!

Bar2

Är du svag för sötsaker? Det här hotellet bokstavligen "surrar" med livets goda. Om du är intresserad av biodling kan du besöka restaurangen och provsmaka deras alldeles egen unika honung som kommer från bikuporna på taket.

beekeeping

Oavsett om du vill prova på sekelskiftets livsstil, eller bara njuta av sol och bad så är Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk aan Zee definitivt värt ett besök – eller till och med två.

stijl

Berätta vad du tycker