AW i Stockholm och Göteborg

Varvar du ner efter en lång dag på jobbet i Stockholm eller Göteborg och letar efter restauranger eller saker att göra? Läs vidare! Vi ger dig de bästa tipsen som garanterat förgyller din dag.

Om du spenderat arbetsdagen instängd i ett mötesrum är du antagligen mer än redo för en paus. Som tur är har både Stockholm och Göteborg ett brett utbud av aktiviteter. Kombinera dem med ett besök på en av de utsökta restauranger som finns utspridda över stan och ha en riktigt skön kväll ute.

Stockholm

1.      Vind i seglen med asiatiska influenser

Det kanske låter som en konstig kombination, men det asiatiska köket tillsammans med kända svenska skepp är ett vinnande koncept! Besök Vasamuseet där världens enda bevarade sextonhundratals-skepp finns. Detta ståtliga fartyg sjönk i Stockholms hamn 1628 och bärgades 333 år senare. Du kan välja mellan att strosa runt i museet så länge du vill, eller ta den guidade turen som tar en timme.

Efteråt kan du bege dig till Koh Phangan, en restaurang där du kan förvänta dig en spännande upplevelse och riktigt bra Thai-mat. Restaurangen är dekorerad till att se ut som en strand i Thailand där sittplatserna är små trähyttor och en porlande bäck fylld av fiskar. Det regnar till och med inomhus! Menyn är fylld av delikata rätter, fyllda till bredden med färska ingredienser och smakexplosioner. Definitivt en upplevelse!

 

Vasa Museum | Galärvarvsvägen 14 | Se hemsida för öppettider | Kontakt: +46 8-519 548 70

Koh Phangan | Nybrogatan 8 | Öppet: 11.00  – 0.00 | Kontakt: +46 08-642 50 40

 

2.      Avslappnande promenader och svenska specialiteter

Efter att ha suttit inomhus en hel dag borde du ta dig ut och njuta av Stockholms vackra parker. Vasaparken är det perfekta området för att strosa under grönskande träd samtidigt som du går i Astrid Lindgrens fotspår. Den kända barnförfattaren bodde i en byggnad precis bredvid parken, och det finns ett helt område i dedikerat till henne. Vasaparken är perfekt för att rensa tankarna och samla energi.

Om du är i Vasaparken under kvällstid kan du passa på att besöka Restaurang NISCH. Här bjuds du på en ständigt föränderlig ”Chef’s menu” som tar dig med på en resa genom Sverige, med närproducerade råvaror. Eftersom restaurangen är ganska populär bland såväl lokalbefolkningen som turister, bör du boka bord i förväg. Om du bor på Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm så är Restaurang Nisch och Vasaparken bara en 20 minuters promenad bort.


3.      Skandinaviens stolthet

Är du redo att återuppleva 70-tals pop? Då får du inte missa ABBA-museet, där historien om våra kända svenska idoler väntar. På museet hittar du massvis av minnen, du kan se videoklipp, lyssna på deras låtar och höra intervjuer med bandet. Om du känner dig som en ”Dancing Queen” kan du till och med spela in dina egna låtar.

Abba the Museum | Djurgårdsvägen 68 | Öppet: 10.00 – 20.00 | Kontakt: +46 8-121 328 60

 

4.      Moderna Stockholm

Inget kan mäta sig med Stockholms Moderna Museum när det kommer till att fylla på de kulturella depåerna av nutida och modern konst. Genom deras stora utbud av utställningar får du uppleva en resa som tar dig både till de största konstnärernas verk, likväl som de okändas. Museets egna kollektion är uppbyggt av verk från konstnärer som Picasso, Andy Warhol, Henri Matisse och många fler. Det är gratis inträde på museet, vilket innebär att det inte finns någon ursäkt för att missa det!

Du tar dig lätt hit från Radisson Blu Airport Terminal Hotel, Arlanda. Allt du behöver göra är att ta Arlanda Express som tar dig till stan på 20 minuter.

 

Moderna Museet | Skeppsholmen | Öppet: Tis - sön 10.00 till 17.00/20.00 Ons | Kontakt: +46 8-52 02 35 00

Göteborg
5.      Det bästa av två världar

Den kanske inte är lika stor som Stockholm, men räkna inte bort Göteborg för det! Ta en utflykt till Göteborgs stadsmuseum och lär dig om stadens spännande historia, allt från vikingatiden till industrialiseringen. Det här får du inte missa om du är intresserad av historia och vill lära dig mer. Om du har Göteborg city-kortet är det gratis inträde.

Bara tre minuters promenad från museet ligger The Barn, en restaurang som tar dig över atlanten till USA. Du kanske redan har gissat det men restaurangen påminner om en lada! Finns det ett bättre sätt att uppleva amerikansk matlagning med svensk twist än på en bondgård? De maler sitt eget kött, producerar egen majonnäs och har hemlagat bröd. Det är det perfekta stället att åka till om du är är på arbetsresa och vill få autentisk, hemlagad mat.

Efter din utekväll kan du bege dig tillbaka till Radisson Blu Scandinavia Hotel, Göteborg som ligger 10 minuters promenad därifrån.

 

Gothenburg City Museum | Norra Hamngatan 12 | Öppet: Tis - sön 10.00 till 17.00/20.00 Ons | Kontakt: +46 313 83 600

The Barn | Kyrkogatan 11 | Öppet: tis - sön 10.00 till midnatt | Kontakt: +46 031-352 49 49

 

Oavsett om du bor i Stockholm eller Göteborg finns det gott om saker att göra om du vill slappna av efter en arbetsdag.
Dessa städer är fyllda av aktiviteter och restauranger som garanterar att du blir mätt på upplevelser liksom mat.

Berätta vad du tycker