Avslappnad och redo att gå ombord

Om du är en erfaren affärsresenär känner du till scenariot. Resan startar inte när du går ombord på planet, den startar när går hemifrån: trafikstockningar på motorvägen, överfulla avgångshallar och ändlösa köer vid säkerhetskontrollen – var du än tittar är det rusningstid. På flygplatser med många semesterflyg kan vägen till gaten vara allt annat än lugn. Tyvärr kan inte ens vi hjälpa dig att komma förbi incheckning eller säkerhetskontroller, men vi kan ge dig fem tips och tricks som kan hjälpa dig att komma fram till gaten snabbare och mindre stressad.

1. Boka erbjudandet Parkera, dröm och flyg

Du kan börja din resa på ett helt stressfritt sätt genom att göra den långa resan till flygplatsen dagen innan. Om du överväger vårt erbjudande Parkera, dröm och flyg som finns på Radisson Blus flygplatshotell får du inte bara ett bra erbjudande, utan även ett väldigt attraktivt sådant. Tack vare utbudet av olika tjänster, såsom incheckning kvällen innan, gratis transfer till och från flygplatsen, kostnadsfri Wi-Fi, parkering och en ”Grab & Run”-frukost för gäster som har bokat ett tidigt morgonflyg, kan du börja din resa med stil i ett av våra desigerrum och sedan ta dig till avgångshallen på några minuter. Du kan dra nytta av detta erbjudande för flygavgångar från bland annat HamburgZürich eller Amsterdam.

Tidsbesparing: Beroende på restid till flygplatsen, mellan 30 minuter och 2 timmar.

2

2. Systematisk packning

En mer avslappnad resa börjar med hur du packar dina väskor. Dina resehandlingar bör vara lättåtkomliga. Vätskor och alla elektroniska apparater, speciellt din bärbara dator, bör vara längst upp i handbagaget så att du lätt kan ta ut dem. Det är ännu bättre om du kan packa din bärbara dator i resväskan, eftersom den checkas in separat och endast i undantagsfall blir du ombedd att genomgå en stickprovskontroll. Så en snabb ompackning av dina väskor på hotellet innan avgång kan spara tid.

Tidsbesparning: Upp till 2 minuter

3

3. Klä dig med eftertanke

Ditt val av kläder kan också snabba på processen genom flygplatsen: Det är bäst att klä sig i kläder som är lätta att ta av och på. När du väljer skor är det viktigt att tänka på att du förmodligen kommer att behöva ta av dem. Så välj noga. Kvinnor bör också överväga att välja skor utan klackar, eftersom klackar ofta innehåller metall som kan sätta igång säkerhetslarmet. Så vårt tips är: Använd platta skor när du går igenom säkerhetskontrollen och på planet (de är ändå mer bekväma) och ta på högklackat efter att du gått av planet på din destination.

Tidsbesparning: Upp till 5 minuter

4

4. Smart incheckning

Du kan slippa stress genom att vara smart och checka in kvällen innan, eller med hjälp av incheckningsdisken i flygplatshotellets lobby, som finns bland annat i Dublin, checka in online eller i förväg med hjälp av en incheckningsmaskin på flygplatsen. Då behöver du bara gå till bagageinlämningen och du är redo att lyfta på nolltid. Och om du bara reser med handbagage kan det gå ännu snabbare.

Tidsbesparing: Beroende på flygplats, upp till 15 minuter

5

5. Ta initiativ vid säkerhetskontrollen

När du anländer till kön till säkerhetskontrollen på flygplatsen måste du ta lite initiativ. Det kan verka fånigt i början, men ditt aktiva deltagande kan verkligen påskynda processen under säkerhetskontrollen: Ta en låda själv och lägg i allt som måste kontrolleras, såsom metallföremål, mobiltelefon, surfplatta och bärbar dator. Lägg alla klädesplagg som behöver kontrolleras i den första lådan så att du kan ta på dem medan ditt övriga handbagage kontrolleras. Att ha passet och boardingkortet redo för inspektion snabbar också på processen. Det är också en bra idé att kolla in de andra passagerarna. Du bör undvika semesterfirare, äldre resenärer och i synnerhet familjer, och försöka att köa bakom andra affärsresenärer.

Tidsbesparing: Beroende på flygplats, upp till 20 minuter

6

Ett vänligt uppförande hjälper definitivt och kan även spara tid. Trevliga resenärer behandlas vanligen lite snabbare och kanske lite mindre noggrant. Följ dessa tips för en mer avslappnad start på affärsresan!

Berätta vad du tycker