Att göra affärer i Berlin

Spännande, ungdomliga Berlin har blivit ett globalt kraftcentrum i teknik-, media och miljöbranschen, och lockar uppfinningsrika och ambitiösa entreprenörer från hela världen. Tysklands huvudstad har hittat den perfekta balansen mellan affärer och nöje, vilket gör det till en idealisk plats för nästa möte.

Ta sig till och runt i staden

Det finns för närvarande två stora flygplatser som betjänar Berlins centrum, Tegel och Schönefeld. Flygplatsen Brandenburg Willy Brandt är under uppbyggnad och kommer att bli stadens enda huvudflygplats när den är klar, och förväntas öppna i slutet av 2017. Under tiden är Berlins affärscenter bara en kort taxiresa bort från både Tegel och Schönefeld, med omfattande kollektivtrafik.

Staden är känd för sin rena, effektiva och omfattande kollektivtrafik, som omfattar ett nätverk av bussar samt S-Bahn som går ovan jord och U-Bahn som går under jord. I varmt väder finns det inget bättre än att utforska Berlin på cykel. Med cykelvägar som korsar hela staden kan du utforska många charmiga grönområden på väg till konferensen.

Staden med nystartade företag

Låga hyror, en kreativ puls och en välkomnande attityd mot utländska gäster har bidragit till att sätta Berlin på kartan som en hotspot för nystartade teknikföretag. Lokala framgångshistorier inkluderar SoundCloud, Babbel och Zalando, medan Google har öppnat ett "campus" för nystartade företag som heter  The Factory och som ligger i ett före detta bryggeri. Kontorshotell blir allt populärare i Berlin, så om du vill följa den senaste trenden bland entreprenörer kan ett utrymme som  Betahouse på Moritzplatz vara det bästa alternativet.

Trevligt mötesmottagande

Du behöver inte lämna hotellet för att hålla ett lyckat möte. Radisson Blu Hotel, Berlin imponerar omedelbart på gästerna med sitt AquaDom-akvarium och sin expansiva utsikt över staden. Hotellet har även 15 mötesrum, däribland 1 400 kvadratmeter stora DomLounge med Apple AirPlay-teknik. Internationella konferenser och mässor hålls ofta i Messe Berlins lokaler, däribland de 26 mässhallarna i Berlin ExpoCenter City. CityCube Berlin ligger i anslutning till Expo Center, med plats för upp till 11 000 deltagare i ett flexibelt mötesutrymme. Det finns ett annat Expocenter på flygplatsen Schönefeld, idealiskt för affärsresenärer som har ont om tid. Det rymliga evenemangsområdet är särskilt utformat för stora evenemang som ILA Berlin Air Show.

Tid att varva ner

Utnyttja gratis Wi-Fi och titta på förbipasserande på  Sankt Oberholz, ett café och kontorshotell på Rosenthaler Straße, där det finns så många koffeinstinna grannar som knappar på sina bärbara datorer att det känns som att du fortfarande är på kontoret. Om du är redo för en paus under en heldagskonferens finns Grünewald Park på gångavstånd från Messe Berlin ExpoCenter City. Hyr en cykel för en avkopplande tur längs floden Havel eller ta en promenad genom skogen på din lunchrast.

Efter en lång dag av möten kan du besöka Berlins rika och varierade kulinariska scen som erbjuder flera välrenommerade restauranger. Både köttätare och vegetarianer kommer att godkänna den aptitretande moderna menyn på  Volt i trendiga Kreuzberg, som inkluderar kvargravioli och kalvbräss. Efteråt kan du samla gruppen för drinkar på närliggande Luzia, en klassisk Berlin-restaurang som lockar en trevlig publik med internationella festprissar.

Berätta vad du tycker