Att dagdrömma är bra för kreativiteten – men dåligt för produktiviteten

#DesignedForSuccess

Har du någonsin kommit på dig själv med att försvinna bort i tankarna när du läser, för att plötsligt vakna till och inse hur mycket information du missat? Eller har du någonsin oavsiktligt låtit tankarna vandra under ett möte, bara för att snabbt inse att du missat allt som sagts under flera minuter? Även om detta är fantastiskt för kreativiteten, kan det döda produktiviteten. Här är några tips för att hålla din publik – och dig själv – fokuserad under ett affärsmöte!

Struktur, logik och audiovisuella presentationer

Du har säkert hört talas om vikten av "en röd tråd" och varför den är så viktig när du försöker formulera ett argument. En gemensam tråd är också mycket viktig när det gäller att stoppa dig själv – eller dina åhörare – från att dagdrömma. Om du tänker tillbaka till förra gången du själv tappade koncentrationen under ett möte, är chansen stor att det hände på grund av att informationen presenterades på ett irrelevant eller förvirrande sätt. Om du ska presentera något under ett möte är det därför viktigt att presentationen är baserad på en gemensam tråd och följer en logisk struktur.

Tips: Använd audiovisuella presentationer om du vill att dina åhörare ska komma ihåg dina poänger.

Konsten att bara ha en boll i luften

Åhörarna, inte bara presentatören, är ansvariga för att upprätthålla en viss koncentrationsnivå under ett möte. Så när du lyssnar på någon i ett möte är det viktigt att du fokuserar på att vara närvarande i nuet. När allt kommer omkring, måste du verkligen kontrollera dina fem olästa meddelanden i inkorgen, uppdatera den där Excel-filen eller läsa dina Facebook-meddelanden? Vi har alla blivit så vana att ha flera bollar i luften och att få meddelanden dygnet runt att vi har svårt att ägna vår uppmärksamhet åt bara en sak i taget.

Tips: Sätt mobiltelefonen på flygläge, ta med ett anteckningsblock (och använd det!), håll ögonkontakt med presentatören och ställ förtydligande frågor i syfte att förhindra att tankarna vandrar iväg under en presentation.

Säg adjö till croissanter och välkommen till Brain Food

Vi kan alla enas om att kaffe är viktigt – till och med nödvändigt – under ett möte. Men vilken typ av mat ska serveras till kaffet? Croissanter, munkar och andra sötsaker är mycket populära på morgonmöten, men vet du hur dessa påverkar din produktivitet? I stället för att förklara varför dessa sockrade och smörade läckerheter är dåliga för dig, vill vi bara säga att du kan höja koncentrationen och öka hjärnkapaciteten med upp till 20 % genom att äta rätt mat – och hit hör inte croissanter! Dags för Brain food. Dessa särskilda typer av mat är kända för att öka produktivitet, fokus, energi och övergripande hjärnkapacitet. Dessa superfoods är rika på antingen protein, omega-3-fettsyror, fibrer, antioxidanter eller komplexa kolhydrater. Normalt finns detta i bär, fet fisk, fullkornsprodukter, nötter, gröna bladgrönsaker och röda rotfrukter. Låter det komplicerat? Det måste det inte vara! Bara att äta mellanmål med nötter och bär i stället för choklad och godis under möten och att välja en fiberrik lunch kan hålla ditt blodsocker stabilt under hela dagen.

Ergonomi – du måste sitta bekvämt för att kunna koncentrera dig

Om du sitter obekvämt kommer inget av råden ovan att hjälpa dig. Att sitta ett helt möte på en obekväm stol kan göra även det intressantaste mötet oangenämt. Enkelt uttryckt, om du fokuserar på din hållning kan du inte fokusera på själva mötet. Se till att ha justerbara, bekväma stolar tillgängliga – särskilt under långa möten.

Överväg också att ta en snabb promenad utomhus under en paus för att få lite frisk luft och sträcka på benen – det hjälper dig att koncentrera dig bättre.

Mötesrum som utformats för framgång – och fokus!

Nu när vi har tagit upp vad du kan göra för att hålla dig och dina åhörare fokuserade under ett möte, är det dags att tala om mötesfaciliteter. Se till att välja ett mötesrum där deltagarna kan koncentrera sig, där deras kreativitet stimuleras och där de känner sig bekväma för att öka förutsättningarna för ett lyckat möte. Alla Radisson Blu-hotell med Experience Meetings erbjuder innovativa mötesrum med dagsljus och bekväma mötesmöbler samt den senaste tekniska utrustningen. Dessutom finns våra innovativa menyer med superfood alltid tillgängliga för att hjälpa dig att hålla fokus och energi på topp hela dagen.

Vill du få kreativiteten att flöda under mötet? Då ska du testa Radisson Blu Brain Box – ett grupprum som utformats för att låta kreativiteten flöda. Dessa flexibla utrymmen har ljusa färger, märkpennor i olika färger, den senaste tekniska utrustningen och väggar som du kan skriva på. Du kan testa Brain Box på våra hotell i Berlin, Frankfurt och Köln. Nämnde vi att alla våra möteslokaler har kostnadsfri WiFi med hög hastighet?

Våra mötesrum är #DesignedForSuccess. Håll nästa möte eller konferens hos oss och se själv.

Berätta vad du tycker