Att bära upp sin kostym

Det är inte utsidan som räknas

 

Har du någon gång försökt köpa en livrem i Krakow i Polen klockan sju på morgonen? Eller en kostym i Wien mitt i natten? Förmodligen inte! Men det finns dem som har ...

 

En hotellgäst i Krakow befann sig en gång 2013 i en jobbig situation: ett tidigt morgonmöte skulle snart börja, men han hade ingen livrem att hålla uppe byxorna med! (Den hade gått sönder under de stressiga morgonbestyren.) Även om Radisson Blu i Krakow är beläget så centralt som det går i Polens näst största stad är det svårt att hitta någon som säljer läderaccessoarer klockan sju på morgonen! Hur hanterade då vår receptionist detta brådskande ärende? Han spände av sin egen livrem och gav den till gästen – ett något ovanligt bemötande, även för gästen som gjorde sin 25:e vistelse på hotellet. Vi kan inte veta, men vi gissar att hjälten i denna historia tillbringade resten av dagen sittande ... Vad vi däremot vet är att han senare utsågs till årets medarbetare – håll ställningarna (och i dina byxor).

 

Passar perfekt

Här kommer ännu en ”alla butiker har stängt, vad göra?”-historia. Den här gången utspelar den sig i Wien. Ett vanligt förekommande problem är borttappat bagage – gäster som anländer från flygplatsen utan sina resväskor. Oftast löser det sig till slut, men inte alltid i tid. Ännu ett tidigt morgonmöte och en oförberedd gäst, den här gången i jeans och t-tröja eftersom hans kostym befann sig i luften på väg mot okänt resmål. Denna morgon behövde vi alltså mer än bara en livrem – vi behövde en hel kostym. Som tur är fick vår nattreceptionist en snilleblixt: kostymerna som våra receptionister bär är verkligen snygga, och vår gäst såg ut att ha ungefär samma storlek som en av våra medarbetare som skulle vara ledig nästa dag. (Lyckligtvis hade inte nattreceptionisten riktigt samma storlek!) Det slutade med att gästen begav sig till mötet i en Radisson Blu-kostym och såg lika stilig ut som vanligt.

Berätta vad du tycker