Andas lugnt med Radisson Blu

På Radisson Blu letar vi alltid efter olika sätt att förbättra gästernas upplevelser, och när vi dessutom kan hjälpa miljön är det ännu bättre! Därför har Radisson Blu Edinburgh gått samman med City Car Club, Storbritanniens ledande oberoende bilklubb, för att bidra till att förbättra luftkvalitén på Edinburghs gator genom att tillhandahålla ett bekvämt och miljövänligt transportmedel.

City Car Club har funnits i Edinburghs transportsystem i över tio år och har i dag nära 5 000 medlemmar som använder 130 miljövänliga fordon i staden. Partnerskapet med Radisson Blu initieras vid en viktig tidpunkt i kampen mot luftföroreningar, där bilklubben även arbetar för att introducera 20 elbilar i Edinburgh och Glasgow som en del av de skotska myndigheternas planer på att minska landets luftföroreningarna.

QueensAwards

Radisson Blu Edinburgh är inte främmande för miljövänliga initiativ. De har vunnit ett flertal "gröna" priser under de senaste åren. Bland annat Queen’s Award – en utmärkelse som tilldelades hotellet av hennes kungliga majestät, drottning Elizabeth II för deras engagemang i hållbar affärsutveckling inom energi, avfall, mat och transport.

prius 2

Prius Plug-in anländer som en del av hotellets fortgående transportutvecklingsplan där 80 % av personalen och gästerna redan använder kollektivtrafik. Hybridbilen tar det här fantastiska initiativet ett steg längre genom att ge de som är kopplade till hotellet, samt boende och företag i området ständig tillgång till ett miljövänligt fordon.

Graeme Gibson, administrativ chef på Radisson Blu Hotel säger, "Det kommer att innebära en stor fördel för boende och företag att ha den här typen av fordon i stadens centrum. Det ger även våra anställda och gäster möjligheten att använda ett hållbart transportmedel när de behöver ta sig runt med bil. Det är fantastiskt att samarbeta med City Car Club i det här projektet då deras bilklubbsmodell är en stor framgång i staden. Vi ser fram emot ett nära samarbeta med dem i framtiden för att främja användningen av miljövänliga transportmedel.

Det miljövänliga alternativet till bilägande visar redan fantastiska resultat. Förra året visade oberoende forskning av Carplus, Storbritanniens regleringsorgan för bilklubbar, att den skotska bilklubbens flotta sparade över 1 000 ton koldioxid varje år. Den här siffran kommer bara att fortsätta stiga allteftersom fler elektriska fordon och hybridfordon, som Toyota Prius Plug-in vid Edinburghs Radisson Blu Hotel, introduceras av organisationer som City Car Club. Så ta ett djupt andetag … och njut.

Berätta vad du tycker