Alla hjärtans dag - när hjärtat klappar för någon

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag den 14 februari har blivit en temadag som nästan hela världen firar. Det började med att man firade helgonet Valentinus inom den katolska kyrkan redan på 400-talet. Man vet inte mycket om helgonet eller varför man firade dagen, men under medeltiden var denna dag associerad med kärlek och romantik. Under 1300-talet blev Valentindagen känd som kärleksdagen och redan dåtidens England och Frankrike firade dagen i romantikens anda.

Alla hjärtans dag är numera ett tillfälle för många att skänka en extra kärlekstanke till någon som hjärtat klappar för. Det kan vara en mamma, en partner, en vän, ett husdjur, make, hustru, pojkvän, flickvän och listan bara fortsätter. Alla hjärtan är välkomna under dagen men om vi fortsätter i romantikens spår, vad för nöjen kan vi hitta på i Stockholm? Här är några tips. Från oss till er, med stor kärlek!

En kärleksfull kväll fylld med trolleri

Njut av en sexrättersmeny med din älskade och låt dig underhållas av fantastiska magiker på Magic Bar. Här är kvällens underhållning:

Ray Matson som är något av en illusionist, blandar trolleri med psykologi och tankeläsning. Han kommer att underhålla och beröra. Han får publiken att tro på det omöjliga och samtidigt lockar magikern till skratt.

Rasmus Wurm har underhållit sin publik i över femton år. Denna Varietéartist blandar trolleri med sång, jonglering och massor av skratt.

Evy Maroon är en eftertraktad neo-burleskstjärna som kommer att trolla med sina ”tofsar” och locka till skratt. Vad väljer hon för nummer denna gång? Blir det en kung-fu mästare, en Monroe-inspirerad berättelse eller kanske en överraskning?

Showen med en sexrättersmiddag börjar kl. 19.00 och då det finns ett begränsat antal platser tillgängliga, se till att boka redan nu.

När du vill säga att du älskar henne.

shutterstock_250599712

Säg det med vitlök

Varför inte testa något annorlunda? Varför inte krydda ditt kärleksliv med lite vitlök? Bröderna Olssons fantastiska vitlöksrestaurang är det där lilla extra. Garlic & Shots kryddiga koncept lämnar ingen oberörd. Vare sig ni väljer vitlökshoten som förrätt eller en vällagad delikatessrätt, det är alltid den världskända lökväxten som står i centrum.

shutterstock_251228506

Säg det med en musikal

Den kritikerrosade succémusikalen Evita fortsätter att förföra. Charlotte Perrelli är det perfekta valet och gör en magnifik tolkning av Argentinas älskade dam och ikon. Verklighetens Evita (María Eva Duarte de Perón) föddes fattig i Los Toldos, Argentina. Hennes drivkraft och passion var enorm och hon var en firad skådespelerska. Vid 27 års ålder blev hon Argentinas första dam när hennes make Juan Perón blev utvald till president. Göta Lejon visar musikalen kl. 19.30 den 14 februari. Tango, kärlek, dramatik och romantik. Det kan inte bli bättre!

Berätta vad du tycker