Följ med på AW i Uppsala

Afterwork i Uppsala

En afterwork är ett trevligt tillfälle att koppla av efter en lång arbetsdag. Bra mat på menyn och en kall öl eller ett glas vin tillsammans med ett roligt sällskap som får dig att skratta hejdlöst … vad mer kan man önska efter en stressig dag på jobbet?

Det finns oändligt många sköna pubar och barer för att gadda ihop sig men maten kan många gånger vara en besvikelse som sätter sina spår. Men vilka ställen ska man besöka? Vänta inte längre på en bra AW-guide … här har ni tips på Uppsalas bekvämaste pubar och barer med skön stämning.

En bit av Skottland

Pipes of Scotland serveras klassisk pub mat i en typisk pubmiljö. Ställets fish & chips är frasigt gott. Vid baren är det omöjligt att ignorera det breda ölsortimentet på över hundra ölsorter samt ett brett whiskeysortiment. Bättre valmöjligheter i dryckesväg får du inte på andra ställen än på Pipes of Scotland. En totalupplevelse för alla som önskar en trevlig helkväll.

Säsongsanpassad meny

Inredning3

Restaurang Picnic är beläget inne på Radisson Blu Uppsala Hotell. Atmosfären är modern i jämförelse med en typisk pubmiljö. Menyn består av kreativa rätter som bestäms av säsongens råvaror. Det känns extra bra när du får vintips till den mat du beställer och det brukar inte misslyckas. Testa restaurangens hamburgare med whiskeycheddar… god som få!

Bra bra i krogmiljö

Önskar du annat än hamburgare och fish & chips i en typisk pubmiljö ska du bege dig till Soulfood Steakhouse. Här är inredningen enkel och lagom modern med dov belysning. På menyn finns allt från pizzor och hamburgare till grillspett och plankstek. Ställets specialitet är kolgrillade rätter och planksteken är inte att leka med… massa varierande godsaker. Maten som serveras här är som bränsle för själen.

soulfood

Ett annat ställe att satsa på är Trädgården Steakhouse. En typisk småstadskrog i en vit lokal inrett med dukade bord och bruna trästolar. Stället ligger lite utanför själva centrumkärnan men burgarna är värda den lilla extra promenaden. Här väljer du mellan South Burger, Burger Blue, och American Classic. Smakerna har olika karaktärer och alla tre burgarna är mycket goda. Det vore dumt att avslöja vad som gör dessa unika... bara den som provar får veta…

Rock n´Roll baby

Bullitt bar & grill, ett populärt ställe med attityd. Atmosfären är avslappnad och lokalen består av väggar klädda i planscher och tavlor med olika tryck. Gillar du rockmusik är den här puben ett ställe du inte får missa. Hit kommer lokalfolket för att träffas, skratta och lyssna på bra musik. Hamburgaren är en vinnare trots att det vanliga upplägget. På onsdagar får du specialpris på hamburgare plus öl ... bättre än så blir det inte!

Berätta vad du tycker