En kulinarisk resa i Ålborg

Alborg sentrum

Ålborg är med sin rika kulinariska kultur, historia och blygsamma skönhet det perfekta allt-i-ett-resmålet. Vare sig du gillar fridfulla parkpromenader, charmiga stadssevärdheter eller segelturer runt Limfjorden så måste du förr eller senare äta! Ålborg erbjuder ändlösa möjligheter för den som är hungrig. Var beredd på att den inbjudande atmosfären och genuina gästfriheten väcker aptiten. Det är bara din fantasi som sätter gränser.

Kanelrulle i Alborg

Du kan uppleva spännande kulinariska äventyr i hela Ålborg. Nya restauranger och idéer dyker ständigt upp i staden, och finsmakare är välkomna att prova på de skandinaviska läckerheterna.

Kulinarisk resa i Alborg

De första gångerna kan vara frustrerande, särskilt om du är en matälskare som letar efter mat i en ny stad!  Du vet att den aptitretande gastronomin finns, men var? Oroa dig inte. Vi är här för att hjälpa dig. Efter noggranna undersökningar har vi skapat en kort men oumbärlig guide som guidar dig till alla de rätta ställena.

Kulinarisk resa i Alborg

Upplev det historiska "hygge" på Brdr. Price Restaurant. Bröderna Price öppnade sin första restaurang 2011 och finns nu på fyra orter i Danmark. I Ålborg hittar du de goda säsongsbetonade rätterna på C.W. Obels Plads – det vackra torget där du även kan besöka ett kloster från 1431. Ät en traditionell dansk lunch- eller middagsmeny och bjud dina smaklökar på en helt oförglömlig upplevelse.

Kulinarisk resa i Alborg

Vill du ta en titt bakom kulisserna på Tabu? Den här restaurangen fick en renässans efter att den stängdes och sedan öppnades på nytt 2016. Köksmästarna skapar en fast meny varje vecka, så obeslutsamma matälskare behöver inte oroa sig för att välja fel. De samarbetar med bönder från hela norra Jylland, så deras rätter tillagas alltid med färska och lokala produkter. Den bästa nyheten är att Tabu ligger bara 200 meter från Radisson Blu Limfjord Hotel.

Kulinarisk resa i Alborg

Om du är ute på promenad och inte har lust att gå in och sätta dig på en restaurang kan du prova på den danska varmkorven, eller "pølsen"! Leta upp närmaste korvvagn och stilla hungern. Det finns många pølser att välja mellan – till och med för den kräsne!

Kulinarisk resa i Alborg

Om du inte känner för att gå ut kan du bjuda smaksinnet på fest på underbara Pascal Restaurant – Radisson Blu Limfjord Hotels alldeles egna plats för perfekta pizzor. Hemligheten bakom restaurangens framgång är en stenugn som importerats från Italien, italienska recept och lokala ingredienser av hög kvalitet. Välj din favoritdrink från menyn och låt dig förtrollas av lekfull pianomusik vid baren för ett lyckligt slut på dagen.

Kulinarisk resa i Alborg

Besök underbara Ålborg – smaklig måltid!

Njut av en harlig sommar med Radisson Blu

Berätta vad du tycker