6 Sätt att spendera dina sista semesterdagar

Du har arbetat hårt hela året och har sparat semesterdagarna tills ”senare” i år när du tänkte att du skulle ha mer tid att planera semestern. Men året tar slut innan man vet ordet av, och du har fortfarande flera outnyttjade semesterdagar. Som tur är finns det fortfarande gott om tid att planera så att de inte går förlorade! Behöver du lite inspiration? Se nedan för att få några tips om var och hur du kan spendera dina lediga dagar.

1. Planera en stadsresa under en veckodag

Långa weekendresor är allas favorit. Vem älskar inte att få några extra dagar för att utforska en stad efter att ha tagit bara en eller två dagar ledigt? Men med långa helger kommer långa köer och packade kultur- och nöjesplatser. Ta två dagars semester under veckan (låt säga tisdag-onsdag eller onsdag-torsdag). På så sätt kommer din arbetsvecka att delas upp; du kommer att undkomma helgens folkmassor och du kan till och med spara lite pengar.

Många av Europas huvudstäder är perfekta destinationer för en stadsresa, till exempel London, Prag eller Paris. Få din dos av kultur och besök stadens främsta museer eller boka en föreställning. Om du reser till London, exempelvis, välj ett centralt Radisson Blu Edwardian-hotell så är du bara några minuter från stadens bästa teatrar.

Radisson Blu Edwardian Grafton facade

2. Ta en dagssemester ensam

Några av de bästa äventyren kan göras solo. Ta med din kamera och gör din egen plan. Du vet aldrig vad (eller vem) du kommer att stöta på, och de bästa upplevelserna i livet är ofta de mest oväntade! Ta tåget till en okänd destination eller promenera längs gatorna i en närliggande stad. Lämna bara lite tid för oplanerad utforskning.

Psst! Gamla stan i Riga har massor av charmiga dolda skatter. Bo på Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Riga, om det så bara är en natt för att utforska de vackra gatorna i närheten, och avsluta sedan dagen genom att sippa på en cocktail med utsikt över staden från Skyline Bar. Hotellet är 90 meter högt och är lite av ett lokalt landmärke – så du kan alltid hitta din väg tillbaka på egen hand!

solo travel concept

3. Besök familjen

Några dagars extra semester? Varför inte åka hem och besöka familjen? Även om du planerar att träffa dem under julhelgen kan det vara trevligt att spendera lite tid med dem i lugn och ro utan allt ståhej när resten av släkten är där. Om du har äldre släktingar eller vänner som inte längre reser, ta en dag eller två ledigt för att besöka dem. Med hundratals hotell världen runt, kolla in vilka av våra hotell som erbjuder det bekvämaste läget. Alternativt, varför inte välja en stad att besöka och bjuda din älskade på en gemensam vistelse? Amsterdam kan utforskas på ett dygn om du bor på Radisson Blu Hotel. De bästa museerna och arkitektoniska sevärdheterna ligger precis utanför dörren!

Radisson Blu Amsterdam exterior night view

4. Res med vädret

Det bästa med en sistaminutenresa är att du åtminstone kan se vädret de kommande sju dagarna. Res till den destination som har det bästa vädret dagen du reser. Eller välj en destination och kolla väderprognosen så att du reser och utforskar den dag vädret är som bäst. Den okända vädervariabeln för att ta semester ligger nu i dina händer.

Tips: Visste du att Gran Canaria är känt för soligt väder året runt? Boka en vistelse med Radisson Blu Resort, Gran Canaria för en garanterad ordentlig dos D-vitamin!

View from Radisson Blu Resort Gran Canaria hotel

5. Förläng de där helgerna

Istället för att klumpa ihop alla dina semesterdagar, sprid ut dem och ta minisemester varje helg. Åk kl. 12 varje fredag från och med nu till slutet av året för att använda alla dina semesterdagar, så kommer du att kunna få ett försprång på vägen till ditt nästa äventyr. Vill du träffa vänner i en storstad för en weekend ute? Använd de extra timmarna för att utforska staden ensam till fots innan dina vänner anländer. Välj Prag för härliga matupplevelser och leta upp de bästa restaurangerna.

Föredrar du lite äventyr? Boka en helg i superlativens stad: Dubai. Välj ett av våra många hotell i Dubai och prova på några av stadens spännande aktiviteter.

Dubai Mall Aquarium by SSNNAS

6. Shoppa tills du däckar

Boka din vistelse nära ett köpcentrum och få din semestershopping gjord i paradiset. Dubai har till exempel några av världens mest enastående shoppingcentra! Är du inte ett fan av stora shoppingcentra? Shopping är ett perfekt sätt att upptäcka en ny kultur. Har du varit på en basar någon gång? Istanbuls Grand Bazaar är en av världens största och äldsta marknader och är en upplevelse i sig. Bo på Radisson Blu Bosphorus Hotel och planera in minst ett par dagar för att gå vilse i denna fascinerande stad.

Grand Bazaar IstanbulNär ska du använda dina sista semesterdagar? Upptäck hundratals destinationer med Radisson Blu.

Berätta vad du tycker