5 platser att njuta av våren i Europa

Getty - Spring Image

I mars börjar våren. Vi kan redan se glimtar av det strålande solsken som väntar runt hörnet, men vi får inte glömma bort den viktiga lilla årstid som försiktigt väcker oss ur vinterdvalan och gör oss redo för sommarens nöjen – våren! Det här är den perfekta tiden att njuta av Europas alla fantastiska resmål, samtidigt som vi undviker köerna och trängseln som sommaren är känd för. Vi har satt ihop en lista över våra fem bästa destinationer i Europa, som garanterat kommer att ta dig från vinterdepp till vårpepp.

1) Tyskland

Tyskland exploderar av liv så fort temperaturen börjar stiga. Njut av den milda vårsolen framför Brandenburger Tor i Berlin, eller strosa längs de historiska gatorna i Bremen under en härlig vårsemester. Våren är också ett perfekt tillfälle att hoppa på en cykel och glida fram längs de många parker, trädgårdar och strandpromenader som du kan hitta i Berlin.
Upplev det och mycket mer på Radisson Blu Hotel, Berlin?

Getty - Berlin, Germany2) Istanbul

På våren förvandlas den här turkiska staden till en färgglad metropol av blommor och festivaler. Tulpanen är Turkiets nationalblomma, och det finns ingen brist på dem i Istanbul. Från den gamla stadsdelen till Bosporens strand kan du se blommorna som färgklickar i staden. För att bo nära Bosporen, välj Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul.
Det är inte bara blommorna som sätter färg på staden. Varje vår firas den berömda indiska musik- och dansfestivalen Holifest. Här hittar du marknadsstånd, indisk mat, musik och dansuppvisningar. När du vill varva ner efter dagens festligheter är Radisson Blu Hotel & Spa, Istanbul Tuzla det perfekta boendet, med pooler, spa, en japansk trädgård och fantastisk mat.

Getty - Istanbul, Turkey3) Nice

Våren är en fantastisk årstid att besöka den franska rivieran. Du slipper trängseln, det är gott om plats på de vackra stränderna och du kan fortfarande åka skidor i bergen. Om du hellre utforskar staden kan du bege dig till den gamla stadsdelen, där de rofyllda kullerstensgatorna tar dig tillbaka i tiden.
Efter dagens aktiviteter kan du njuta av den vackra havsutsikten på Radisson Blu Hotel, Nice, som bland annat har en pool och en privat strand.

Getty - Nice, France4) London

Om du vill utforska den vackra arkitekturen i London, men slippa vinterkyla och trängsel, är våren den bästa årstiden att resa. Vissa turistattraktioner blir också mer lättillgängliga tack vare kortare köer, till exempel London Eye och Tate Modern. För att få en riktig vårupplevelse, bege dig till RHS Chelsea Flower Show och titta på de vackra trädgårdarna, som kärleksfullt har kultiverats till fulländning. Ett avkopplande sätt att se staden är att ta en båttur på Themsen, som sägs vara särskilt vacker på våren. Och för att resten av din vistelse ska bli lika avkopplande, se till att boka Radisson Blu Hotel London Stansted Airport.

Getty - London, UK5) Amsterdam

Precis som Istanbul exploderar Amsterdam av färg med miljontals tulpaner på våren. Under tulpanfestivalen i april kan du se blommorna lysa upp gatorna och smycka trädgårdar längs kanalerna. Till och med museer som Van Gogh-museet och Vondelpark omges av blommor. Du kan enkelt ta del av festivalen, som sträcker sig över hela staden, när du bor på Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center. En fantastisk upplevelse är att besöka världens största blomsterpark, Keukenhof. Odling efter odling av flerfärgade tulpanbäddar fyller området, och besökare är välkomna att promenera runt bland dem.

Getty - Amsterdam, Netherlands

Boka din vårsemester med Radisson Blu i dag!

 

Berätta vad du tycker