3 perfekta dagsturer från Mauritius

Sunrise on a tropical sandy beach, Le Morne Brabant, Mauritius island

Det är svårt att hitta en mer idyllisk plats i världen än Mauritius.

Landets paradisliknande öar ligger bekvämt i Indiska oceanens varma vatten och är det perfekta resmålet för de som vill luta sig tillbaka och njuta av solen och ljudet av vågor som rullar in över vita sandstränder.

Men det kanske inte är din "grej"? Du kanske föredrar en semester med lite mer spänning ... utöver mycket tid för avkoppling? Då har du tur, för Mauritius är verkligen en semesterfirares paradis. Rulla ner och läs våra tre bästa rekommendationer för när (eller om) du behöver en paus frå stranden.

Black River Gorges

Black River Gorges National Park är Mauritius största park och täcker ungefär 3,5 % av öns totala landyta. Av de nästan 700 växtarter som finns på Mauritius kan du hitta 311 i nationalparker som Trochetia, Chinese Guava och Tree of Travelers.

Alexandra Falls är en särskilt vacker plats för fotografering som du inte bör missa. Med fantastiska panoramavyer av södra Mauritius kommer ett av de foton du tar här med all säkerhet att bli din omslagsbild på Facebook.J

Chamarel Waterfall Mauritius

Trou-aux-Cerfs

Har du någonsin velat besöka en vulkanisk krater? Det är inget problem för de som semestrar på Mauritius! Kratern är 605 meter hög och 85 meter djup och ligger nära Curepipe, Mauritius största stad ytmässigt sett med 90 000 invånare.

Cerf betyder "rådjur" på franska och området är fullt av hjordar som betar och frodas i och runt kratern. Du kan till och med hjälpa till att kontrollera rådjursbeståndet genom att delta i jaktexpeditioner. Tack vare kontrollerat skydd av djur och växter kan öns invånare exportera en viss kvantitet rådjurskött till grannön Reunion Island.  Vackra vyer och en spännande jaktexpedition? Vad mer kan man önska?

Rhumerie de Chamarel

Rhumerie de ChamarelI, eller Chamarels romfabrik, är perfekt för dem som är mer intresserade av gastronomi. Inte långt från "Colored Earths of Chamarel" (ytterligare en fantastisk plats att besöka i Mauritius) är vägen som leder till Rhumerie kantad av stora sockerrörsplantager.

Med en guidad tur på bränneriet, provsmakning av rom och en restaurang vid namn L’Alchimiste bjuder rombränneriet på ett fantastiskt tillfälle att ta en paus från stranden och ändå njuta av alla de goda tropiska drinkarna.

Känner du till några andra aktiviteter på Mauritius som du tycker att vi ska ta med i vår lista? Berätta på Twitter eller Instagram med hashtaggen #RadissonBlu!

Berätta vad du tycker