3 destinationer att utforska i de vackra baltiska staterna

De vackra baltstaterna

Tre städer i Baltikum du inte får missa: Riga, Tallinn and Vilnius.

Med sin historiska arkitektur, stillsamma natur och fascinerande kultur hör de baltiska staterna till Europas dolda skatter. Lettland, Estland och Litauen är relativt ovanliga turistmål, och där finns gott om vackra och outforskade platser att upptäcka. Radisson Hotel Group har totalt 15 hotell i Estland, Lettland och Litauen, och vår personal tipsar gärna om sevärdheter och upplevelser i de vackra baltiska huvudstäderna.

Riga

Riga är baltstaternas största stad och bjuder på en mängd intressanta sevärdheter, vacker arkitektur och läcker mat och dryck.

Gamla stadsdelen
Utforska Rigas charmiga historiska stadsdel. Du kommer att älska stadens brokiga och mångsidiga arkitektur, med allt från jugendstil till gotiska fasader. Till höjdpunkterna hör Rigas domkyrka och Sankt Peterskyrkan, som erbjuder en hisnande panoramautsikt över staden från sitt 72 meter höga utkikstorn.

Kipsala
Inte långt från stadscentrum, på en ö i floden Daugava, ligger kvarteret Kipsala med vackra träbyggnader och storslagna vyer över Rigas historiska stadskärna. Promenera längs kullerstensgatorna och besök Zanis Lipke Memorial, ett rörligt monument över en man som räddade fler än 50 judar under andra världskriget.

Rigas centralmarknad
Sugen på något gott? Besök Rigas enorma centralmarknad. Den är full av handlare som säljer traditionell korv, ost, bröd, fisk och mycket mer, och är ett perfekt ställe att införskaffa din picknickmat på.

Tallinn

I Tallinn finns gott om vackra och fotovänliga platser. Den estländska huvudstaden bjuder på unika och färgglada byggnader, däribland över 20 kyrkor.

Domberget
Från Domberget har du den bästa utsikten över Tallinns gamla stadsdel. När du väl når toppen möts du av tre fantastiska utsiktsplatser. Från Kohtuotsa kan du blicka ut över en fascinerande blandning av medeltida spiror, moderna TV-torn och sovjetiska höghus.

Rådhustorget
Detta historiska torg i hjärtat av den gamla stadsdelen kantas av medeltida byggnader och har varit en viktig marknadsplats sedan 1200-talet. Torgets höjdpunkt är det gotiska rådhuset, vars spiraltrappa med 115 trappsteg är ett perfekt #QuadGoals. Väl uppe belönas du med en magisk utsikt över denna Unesco-märkta plats.

Kadriorgs slottspark
Fly till denna lummiga och avkopplande park och upptäck en fristad av naturlig skönhet. Den 70 hektar stora parken ligger bara 2 km öster om den gamla stadsdelen och är en perfekt plats för en romantisk promenad. Här hittar du en mängd vackra sevärdheter som grönskande trädgårdar, en stillsam svandamm, Kadriorgs barockslott samt eleganta statyer och majestätiska träd.

Vilnius

Den historiska staden Vilnius är ett fantastiskt resmål fullt av grönska. Den hör till Europas mindre vanliga turistmål, men här finns bland annat en Unesco-märkt gammal stadsdel och spännande butiker.

Vilnius tre kors
Kullen med de tre vita korsen är en av stadens främsta sevärdheter. Korsens historia sträcker sig tillbaka till 1600-talet, även om originalen förstördes under den sovjetiska ockupationen. Från kullens topp har du en storslagen utsikt.

Shoppingstråk
Promenera längs kullerstensgator som Pilies gatvė (slottsgatan), som är kantad av butiker som säljer bärnstenssmycken och linne. På Stiklių gatvė, som en gång tillhörde det medeltida judiska kvarteret, finns nu trendiga designerbutiker.

Luftballonger
Sväva över Vilnius i en luftballong. Den fridfulla flygturen tar dig över stadens tegeltak och kyrkspiror med utsikt över omkringliggande fält, sjöar och skogar. Om du är höjdrädd kan du beundra luftballongerna från marken medan du utforskar den litauiska huvudstaden.

Det finns så mycket att se i de baltiska huvudstäderna att det behövs flera resor för att utforska dessa historiska platser.
Var och en av de baltiska huvudstäderna har sin speciella karaktär och utgör ett perfekt alternativ till städer du redan har besökt, som Rom, Paris och London.

Det går dagliga direktflyg från norra Europas större städer, så varför inte boka en vistelse på Radisson Blu-hotellen i Riga, Tallinn eller Vilnius och se städerna med egna ögon?

Berätta vad du tycker