24h i Stockholm

Escalators at Metro Station Stockholm

Ibland finns det helt enkelt inte tillräckligt med tid för att hinna göra allt man vill när man besöker en stad. Oavsett om du reser med jobbet, hälsar på en vän eller helt enkelt tar en snabbsemester i huvudstaden har vi tagit fram de aktiviteter som garanterar ett annorlunda och spännande dygn i Stockholm!

Gatukonst i tunnelbanan

Rainbow Metro Station Stockholm

Avverka världens längsta konstutställning supersnabbt! Stockholms tunnelbana är inte bara det snabbaste sättet att resa i innerstan, du får även uppleva gatukonst på hög nivå. Tunnelbanesystemet har blivit internationellt omtalad och beroende på definition kan dess underjordiska konst faktiskt ses som världens längsta konstutställning. Olika stationer har olika teman och bilden ovan visar Solna station där massiva, grottliknande installationer gjordes av konstnärerna Anders Åberg och Karl-Olov Björk under 1970-talet. Chansen är stor att du får uppleva olika typer konstinstallationer när du är på väg någonstans i Stockholm då hela 94 av 100 stationer har gatukonst.

Blu and white metro station Stockholm

Shopping

Stockholm erbjuder självklart ett stort utbud av shopping. Du kan välja mellan de mest centrala shoppingcentren som Gallerian och NK eller att strosa runt på shoppinggatorna som endast ligger ett stenkast från Centralstationen. Du kan även hoppa på tunnelbanan till Solna station (se bilder ovan) där du hittar nybyggda Mall of Scandinavia. Hela 224 butiker och restauranger finns samlade på shoppingcentret och när du tröttnat på att handla kan du besöka Sveriges första kommersiella IMAX-bio.

Stockholm architecture

Escape Games

Efter en lång dag med shopping och tunnelbaneåkande ska du testa din problemlösningsförmåga i ett Escape Game! Äventyrsspelet är ett relativt nytt koncept i Sverige men har funnits i USA och Japan under många år. Som många andra briljanta idéer började allt i Silicon Valley då en grupp programmerare ville skapa en riktig Agatha Christie-inspirerad utmaning. Det blev snabbt en turistattraktion och spred sig över hela världen.

Collage of People

©Escapestories

Spelet går ut på att en grupp deltagare blir inlåsta i ett rum för att leta ledtrådar samt lösa gåtor, så att de kan ta sig ut igen. Teman varierar mellan olika företag men de mest populära är exempelvis att rymma från ett fängelse, lösa deckarmysterier eller råna en bank. Spelet tar ungefär en timme och de flesta uppdragen passar grupper om 4-6 personer. Det finns också möjlighet att specialbeställa företagsevent då uppdragen kan inkludera större grupper. Priserna ligger på ca 250-300 kr per person. En av de största företagen heter Escape Stories och du hittar mer information om olika spel och bokningar på hemsidan.

Mat och boende

Restaurant buffet Stockholm

Ta med gänget efter en lyckad flykt från ert Escape Game och avsluta dagen med en middag på Radisson Blu Waterfront Hotel Bar & Grill. Hotellet har det mest centrala läget i Stockholm med utsikt över Riddarfjärden där Östersjön och Mälaren möts. Stockholms centralstation ligger precis runt hörnet vilket gör hotellet till perfekta boendet för dig som ska med ett tidigt tåg eller flyg. Har du lite tid på morgonen rekommenderar vi den superstora frukostbuffén som serveras på hotellet! En garanterat bra start på dagen.

Berätta vad du tycker