Yas Island – en undangömd oas

Under en kort tid varje år vibrerar Abu Dhabis Yas Island med all den spänning som Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix för med sig. Det är utan tvekan det största evenemanget i Förenade Arabemiratens kalender och besökare kommer till det här underbara resmålet för att njuta av en helg med spännande racing, superb underhållning och konserter i världsklass.

 

Men när motorernas dån tonar bort är många omedvetna om hur många andra fantastiska möjligheter ön erbjuder såväl våghalsar som familjer.

 

Panorama_01 AUHZY

 

Yas Marina Circuit, platsen där Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix hålls, är en bana som aldrig sover och den har ett aktivitetsprogram som är fullt året om. Spänningssökare kan sätta sig bakom ratten i en Chevrolet Camaro och prova på hur racing verkligen känns.  Under den första sessionen får du professionell träning och möjligheten att trycka gasen i botten och gå från 0–100 km/tim på mindre än två sekunder.

 

Om du hellre roar dig utanför banan än i förarsätet erbjuder världens största inomhustemapark, Ferrari World, en unik upplevelse för hela familjen. Men ni adrenalinsökare behöver inte oroa er, det finns något för er med. Ferrari World gör anspråk på att ha jordens snabbaste berg-och-dalbana med en hastighet på 240 km/tim. Det innebär 4,8 Gs – mer kraft än vad astronauter upplever när en raket skjuts upp. Definitivt inte för mesar.

 

Carousel

 

Givetvis är ingen utflykt till en racerbana fullständig utan alla familjers favorit: go-karting. Ingenting görs halvdant på Yas Island och under din session får du användbar feedback som ger dig det där lilla extra nästa gång du sätter dig i go-kartens förarsäte.

 

Yas Waterpark 2

 

Behöver du en plats där du kan svalka av dig efter all racing? Yas Waterworld är en av de bästa i Förenade Arabemiraten med 43 attraktioner och rutschbanor, bland annat fem originella attraktioner som aldrig tidigare skådats i en vattenpark.  Yas Island är även perfekt för de som gillar musik och underhållning. Här finns Du Forum och Du Arena som lockar till sig artister i världsklass till sina scener – allt från Black Sabbath till Justin Timberlake.  Det hyser även O1NE Yas Island, ett imponerande monument som blandar konst, överdåd och teknik med en enastående artistisk klubb.

View_01 AUHZY 

Om sand och sol är mer din stil så är Yas Island omgivet av Persiska vikens fridfulla vatten och även hem till Yas Links golfbana. Sänk takten och koppla bort vardagen på vackra stränder, eller förbättra ditt handikapp på Links-banan som designats av Kyle Phillips, en av världens ledande golfbanedesigners.

 

Berätta vad du tycker