Fiska efter komplimanger

AquaDom lead image

Berlin är känt för sina många gigantiska sevärdheter – från stadens stora stadsport (Brandenburg Tor) och höga tv-torn (Fernsehturm), till muren (som inte behöver någon vidare presentation) och broarna (de kanske inte är så stora men de är många: Berlin har fler broar än Venedig!). Men nu ska du få höra en hemlighet ... Inte på långa vägar lika känt men minst lika imponerande är det fristående akvariet AquaDom som står i foajén på Radisson Blu Hotel, Berlin. Akvariet som rymmer en miljon liter havsvatten är faktiskt världens största!

 

Atrium Lobby Lounge & Bar_02 BERZA

 

På nära håll

Det tjugofem meter höga, tolv meter breda och två ton tunga akvariet AquaDom är redan vid första anblicken minst sagt imponerande. Men det är först när du kommer riktigt nära som du verkligen förstår omfattningen av det som finns inuti. I denna akrylcylinder lever nämligen över 1 500 tropiska fiskar och över 110 olika arter – oroa dig inte, du behöver inte hålla räkningen på dem, det sköter vi åt dig! Du kan också ta glashissen som går rakt upp genom cylindern för att uppleva hur det känns att faktiskt simma bland fiskarna.

 

En åktur i AquaDoms tvåvåningshiss utgör den hisnande finalen på en upptäcktsfärd anordnad av Sea Life Berlin – det företag som även underhåller akvariet. http://www.visitsealife.com/berlin/en/

 

Sova med fiskarna

Du kan också välja att bo i ett rum som har utsikt över det fantastiska AquaDom-akvariet. Skulle det visa sig att du har svårt att somna kan du ju alltid försöka med att räkna fisk i stället för får!

 

Kontakt - Telefon: +49.(0)30.41769559

 

Taget ur luften

Har du har ont om tid och bara hinner med en snabbvisit rekommenderar vi att du slår dig ner i Atrium Bar och smuttar på något gott att dricka medan du beundrar AquaDom där det reser sig upp över dig. Och varför inte fortsätta på samma tema och beställa en cocktail inspirerad av omgivningen? Vår personliga favorit är Blue Box, en uppfriskande blandning av gin och blå curacao, spetsad med limejuice och en skvätt tonic eller saft.   Det skålar vi för!

AquaDom_Blue Box cocktail

Berätta vad du tycker